zaterdag 20 oktober 2007

Jumana, secret of the desert

Midden in de woestijn ligt het sprookjesachtige eco-resort Al Sahra. Het heeft een groot openlucht theater, gebouwd in een oude Arabische setting. Hier wordt elke avond de spectaculaire show Jumana uitgevoerd. En dat is niks teveel gezegd: vuurwerk, muziek, lasers, waterspuiten, acrobaten, dansers, kamelen & paarden en vuurspuwers duizelen voor je ogen en soms weet je niet waar je kijken moet.

Het verhaal wordt verteld door een story-teller en laser effecten maken de show compleet. Afbeeldingen van rennende paarden en vliegende vogels worden geprojecteerd op een muur van opspuitend zand. Het verhaal gaat over koning Othman en zijn twee zoons. Zodra de koning sterft, ziet de ene zoon prins Sakher die is bevangen door macht en hebzucht, kans om de prinses van zijn broer prins Omar gevangen te nemen. Prins Omar zet zijn mannen in om prinses Leyla te zoeken. Dit wordt een barre tocht door de woestijn, vissersdorpjes, grotten om uiteindelijk ten strijde te trekken. Onder het wakend oog van zijn vader die vanuit de hemel op hem neerkijkt, slaagt prins Omar erin om zijn broer te verslaan en prinses Leyla te bevrijden. En zoals dat in sprookjes hoort, leven zij nog lang & gelukkig.

Helaas mochten we tijdens de show geen foto's maken. Op de site http://www.alsahra.com/ staan mooie plaatjes! Wel een paar eigen foto's van het resort staan op picasa.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

mam zegt: als ik toch eens rijk was ...............dan vloog ik per eerste straaljet naar jullie toe om ook dit sprookje uit duizend en 1 nacht te beleven!!!!!!!

Anoniem zei

Pas vandaag lees ik dit; wat een leuke avond moet dat geweest zijn!
Goede info erbij gevoegd!
zegt deze moeder