zaterdag 5 januari 2008

Ajax - Inter Milan

Ook het Mohammed bin Rashid International Football Championship mochten we natuurlijk niet missen. Vanuit Nederland kregen we al menig berichtjes dat Ajax richting Dubai zou komen. Aan het tournooi doen elk jaar vier clubs mee, dit jaar stonden in de line-up: Ajax, Inter Milan, International (Brazilie) en Stuttgart (Duitsland). Wij hadden kaartjes gekocht voor Ajax - Inter. Een klein verslag:

In de eerste helft kwam Inter na 16 minuten spelen al op voorsprong door een doelpunt van Cruz. Twee minuten later zorgde Perez, die zijn rentree maakte bij de Amsterdammers, voor de gelijkmakende goal. De Deen kapte twee verdedigers uit en schoot prachtig raak. In het vervolg van de eerste helft bleven goals uit, een beetje saai was het wel. Davids hebben we de eerste 30 minuten nog even zien spelen. Daarna werd hij vervangen, je kon merken dat hij nog niet helemaal fit is na zijn beenbreuk. Tien minuten in de tweede helft benutte Heitinga de makkelijk gegeven strafschop (een schwalbe van Suarez). Enkele minuten later stond het na een 2e doelpunt van Cruz echter alweer gelijk.

In de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Door missers (het zal niet zo zijn...) van Van der Heijden (paal), Kennedy (naast) en Heitinga (paal) won Inter gemakkelijk de strafschoppenreeks. Ajax zal maandag aantreden tegen Stuttgart voor de 3e plaats. Zeg maar dag tegen het prijzengeld van 1 miljoen USD...

1 opmerking:

Anoniem zei

mam zegt:leuk verslag! mocht het in de schoenenbrance niet meer gaan , ligt er wellicht nog een toekomst voor je als sportverslaggeefster!