maandag 14 januari 2008

Bush-Bezoek

President Bush is op vredesmissie in het Midden-Oosten. Hij is afgelopen woensdag in Israël gearriveerd om daar een voorzet te doen tot een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen. Na zijn bezoek aan de Palestijnse gebieden is Bush doorgereisd naar Egypte, Saudi-Arabië, Bahrein, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten. Hij hoopt deze landen allemaal op een lijn te krijgen om de groeiende invloed van Iran in de regio het hoofd te bieden.

Gisteravond werd bekend gemaakt dat Bush ook Dubai zou aandoen. Het blijft apart te zien hoe anders ze met dit soort zaken omgaan. Zo heeft iedereen vandaag een vrije dag gekregen. Dat kan ook bijna niet anders, want alle hoofdwegen, tunnels en bruggen zijn van half 5 's ochtends tot 6 uur 's avonds afgesloten. Zie hier een totaal verlaten, lege Sheik Zayed Road, de belangrijkste zes-baans snelweg die door heel Dubai raast. Een uniek plaatje! Ooit gehoord dat ze voor een staatsbezoek de hele A2 afsluiten? Of overal het werk platleggen? Nee, dit is typisch iets voor Dubai en Dubai alleen.

Wat ben ik blij dat we pas donderdag vliegen en niet vandaag. Hoe kom je ooit op tijd op het vliegveld? Nog 3 dagen en dan zijn we weer in Nederland, ik kijk er al naar uit. Tot snel lieve vrienden & familie ;-).

Geen opmerkingen: