zaterdag 5 januari 2008

Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum

Gegroet, Uw Leider!

Zie hier de Ruler of Dubai and Vice President & Prime Minister of the UAE: Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum (een mond vol zouden wij Nederlanders zeggen). Sheikh Mohammed is geboren in 1949 als derde kind van de toenmalige Ruler van Dubai, Sheikh Rashid Bin Saeed Al Maktoum. In 1979 is hij getrouwd met Hind Bint Maktoum en in 2004 trouwde de Sheikh zijn 2e vrouw, Prinses Haya Bint Al Hussein, de dochter van de Koning van Jordanie. Precies twee jaar geleden heeft Sheikh Mohammed zijn vader opgevolgd en is nu verantwoordelijk voor de groei van Dubai. Hij heeft er mede voor gezorgd dat Dubai welbekend is in de gehele wereld. Wie kent de plaatjes van de Burj Al Arab en de Palm eilanden niet? Maar niet alleen qua bouw doet de Sheikh veel goeds, ook in scholing en de gezondheidszorg wordt veel geld geinvesteerd. Daarnaast schept hij nieuwe regel- & wetgeving qua arbeidsvoorwaarden, stijging van de huizenprijzen e.d.

Vandaag stond er een uitgebreid artikel in de krant over de Sheikh en zijn inspirerende leiderschap. Een stukje hieruit vind ik erg toepasselijk: "There might be a few problems like the high costs of living, traffic snarls etc. for us to cope with, but the days here are impressive. We are part of a great growth process".

Een paar weetjes:
Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum beschikt over een flinke portemonnee. Hij is in het bezit van 15 miljard USD waarmee hij in de top-5 van de rijkste koninklijke families staat.

De Sheikh heeft 17 kinderen, 14 van zijn 1e vrouw en 3 van zijn 2e vrouw.

In mei 2007, op het World Economic Forum in China, lanceerde de Sheikh zijn Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Foundation for Human Development (ontwikkeling van de mens). Hij doneerde een persoonlijk bedrag van 10 miljard USD.

Als de Sheikh buitenlands bezoek ontvangt (andere koningen of hoge ministers) geeft hij deze graag een persoonlijke rondleiding in Dubai. Denk niet dat dan alle wegen worden afgezet. De Sheikh rijdt zijn bezoek graag zelf rond in zijn eigen auto; een witte Mercedes G-klasse.

Michael Schumacher heeft van Sheikh Mohammed het eilandje Alaska van The World gekregen na het behalen van zijn 7e wereldtitel in de Formule 1. Het eiland is een slordige 7 miljoen USD waard...

De Sheikh is een echte mensenvriend ;-).

4 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi,nou met zoveel rijkdom..zou er geen armoede in de wereld zin..Mij mag hij ook wel financieel steunen..

Anoniem zei

De moskee is prachtig,maar hij staat met de voorkant niet naar het Oosten,maar naar het Westen gekeerd.Jammer toch?

E.Chr.Bierens zei

Gaarne wil ik uw aandacht vragen voor www.sailability.nl omdat wij wij enige sponsoring kunnen gebruiken voor de doelstelling van de stichting

Met vriendelijke groet
E.Chr.Bierens

Anoniem zei

Beste site ooit!
Jullie moten er meer maken
het is echt leuke informatie want ik houd mijn werkstuk over dubai!
zouden jullie iets over de mooie gebouwen willen schrijven?

groetjezz