zondag 12 augustus 2007

Desert Safari

Wow....we hebben een desert safari gedaan met een 4WD, wat een bijzondere ervaring!! Nog voor we de Dubai Desert Conservation Reserve in waren, hadden we al een zandstorm en regen(!) te pakken. Onze gids, die al 25 jaar in Dubai is, vertelde ons dat hij in al die jaren nog nooit regen in de zomer had gezien, erg apart dus!

Om 18.00 uur verzamelden zich zo'n 45 auto's bij de ingang van de woestijn, om vandaar uit in colonne over de zandduinen te rijden. Nou ja....rijden, soms hingen we zo schuin, dat ik bijna bij de mannen op schoot zat. Of we gingen zo'n hoge duin over, dat we van de achterbank werden gelanceerd! In het begin dus wat benauwde momenten; een paar keer gillen en je maag in je keel voelen, maar daarna hadden we de smaak te pakken ;-). Onderweg zijn we gestopt voor een drinkpauze en bij een kamelenboerderij om uiteindelijk in het Bedouine kamp aan te komen.


Dit was ook weer een fantastische setting, overal op de grond lagen kussens en rook je de geur van de sheesha pijpen. Eerst zijn we een hele hoge zandduin omgeklommen, om van daaraf de zonsondergang te zien. Daarna een lekker koud biertje aan de bar gescoord en genoten van een Arabische/ Libanese BBQ. Na het eten was het tijd voor Arabische koffie en trad er een "belly dancer" op. Het mooiste vond ik dat we geheel in het donker werden gezet. Alle lichten gingen uit en dan zit je daar midden in de woestijn met zo'n 150 man in stilte te kijken naar de (helaas weinige) sterren. Voor wie nog naar Dubai komt: dit is een absolute aanrader!! Het geeft je echt een kijkje in de Bedouine cultuur.




2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastisch, ook ik zou graag
kennis hiervan willen maken!
Ik geniet al van de tekst, Marjo!
Groeten van Wilma

Erica jones zei

I Think I want to visit Dubai this year with my family for enjoy desert safari in Dubai . My Whole family asking me were we are visit i am asking him . we can visit Dubai in 30 April 2019 . camel safari groupon