maandag 20 augustus 2007

Hubbly Bubbly

Het roken van een sheesha pijp, ook wel Hubbly Bubbly genaamd, is een populaire bezigheid in Dubai. Al in de 17e eeuw werd de pijp voor het eerst gerookt; vanuit Turkije, India en Iran werd deze gewoonte overgenomen. Tegenwoordig hebben ook de expats de sheesha pijp ontdekt. Maar wat ze vaak niet weten, is dat een haal aan de Hubbly Bubbly gelijk staat aan het inhaleren van 2 pakjes sigaretten...oei. Wat maakt het dan toch zo lekker? Je kan het zien als een soort toetje na het eten; de tabaksmaken varieren van aardbei, appel, anijs, vanille tot ananas.

Dubai telt echt tal van sheesha cafés die tot in de late uurtjes na middernacht nog open zijn. Wie behoefte heeft aan een nicotine-shot, kan voor ca. 5 euro de hele avond aan een pijp lurken. Wij hebben dit als niet-rokers nog niet geprobeerd, maar misschien moeten we dat toch nog maar 'ns doen nu het nog kan....

Ik las vanmorgen in de Time Out dat de Dubai Healthcare Society roken en dus ook het roken van de sheesha pijp wil afschaffen in publieke gelegenheden. Quote: "Sheesha is a hidden danger. People who don't smoke think it's OK to try hubbly-bubbly. Or ex-smokers think that they can carry on with sheesha pipes. They could'nt be further from the thruth. Studies show many dangers to this habit. During a sheesha session you are breathing in more nicotine than you would with a cigarette, the carbon in the water is bad for your lungs and the water can also carry diseases and infections".

....of misschien toch maar niet !?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee Niet Doen Hoorrrrrrrrrrrrrrrrr!
Jullie hoeven echt niet alles uit te proberen in dit leven!!!
Denk aan jullie schone poriën!!

Dit is onze mening en wel overdacht
Wij houden dit lekker anoniem, maar de kenner weet beter!!

Anoniem zei

mam zegt niet doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jij die altijd tegen roken bent ,hou het nou maar lekker bij skieen , stikken in zo'n pijp is niet lekker !!!!!!!!

Anoniem zei

Heel lekker, echt een aanrader